Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel

Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel

szerző adrienn.marton  , ,   ,

május 7, 2019

Hozzávalók

1 csomag zöld spárga

1 szál póréhagyma

0,5 liter alaplé vagy víz (alaplével finomabb)

1/2 pohár görög joghurt

1 gerezd fokhagyma

vaj

1 evőkanál olívaolaj

só, bors ízlés szerint

gouda sajt (sajtchipsnek)

Elkészítés

1Egy felforrósított serpenyőbe tegyél 1 evőkanál olajat és két ujjnyi vastag vajat. Várd meg amíg a vaj elolvad. Ha forró a zsiradék, tedd bele a vékony karikákra vágott póréhagymát. Dinszteld meg. Dobj hozzá 1 gerezd megroppantott fokhagymát.

2Add hozzá a kisebb darabokra vágott spárgát (nem hámoztam meg) Megpirítjuk és hagyjuk puhulni 7-8 perc alatt. Ezután felöntjük alaplével és letakarjuk, 20 percig főzzük. Miután elkészült krémesre turmixoljuk.

3Levesszük a tűzről, üvegtálba egy merőkanálnyi levest robotgéppel vagy fakanállal elkeverjük benne a görög joghurtot, végül visszatöltjük a keveréket az edénybe.

Sajtchips elkészítése:

1Sajtchips: a sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy sütőpapírral kibélelt tepsire, nagy-lyukú sajtreszelőn lereszeljük a sajtot. 5 cm átmérőjű kupacokat csináljunk, figyelve arra, hogy azok ne érjenek össze. 5-6 percig sütjük.

00:00

0 Értékelések