Karamellás-körtés torta

Karamellás-körtés torta

szerző adrienn.marton  ,   , ,

november 27, 2018

Hozzávalók

Tészta:

5 db egész tojás

2 tk sütőpor

16 dkg cukor

16 dkg liszt

1 tk cukrozatlan kakaópor

csipet só

Körtés krém:

1,5 dl habtejszín

250 gr natúr vajkrém

100 gr fehér csokoládé

2 kis doboz körtés-gyümölcs joghurt

Elkészítés

Piskóta:

1Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet, sütőport, sót, kakaót hozzátesszük.

2Kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába (22cm) öntjük és 180°-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Félidőnél a hőmérsékletet 170°-ra vissza vesszük, majd az utolsó 5 percben 160°-ra.

3Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült.

Krém:

1A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a már robotgépben felvert tejszínhabhoz adagoljuk.

2Hozzákeverjük a vajkrémet és a joghurtot.

3Tálaláskor a tortaformát félbe vágjuk és a közepét, tetejét megkenjük a krémmel.

4Díszítésként a tetejére félbevágott körtéket és törökmogyorót teszünk, amit karamellel lecsurgatunk.

00:00

0 Értékelések