Karamellizált körtés sertés-sonka saláta

Karamellizált körtés sertés-sonka saláta

szerző adrienn.marton  , ,   , ,

március 13, 2019

Hozzávalók

Saláta:

1 zacskó vegyes zöldsaláta

1 db körte

1 db sárgarépa

250 gr füstölt sonka-szalonna

50 g kecskesajt

Dresszing:

1 ek méz

2 dl olívaolaj

friss chili

30 gr magos mustár

1 ek gyümölcs ecet

10 gr török mogyoró

Elkészítés

1A körtét 4 részbe vágjuk és húsával lefelé egy olajjal kikent- már forró serpenyőbe helyezzük. Amikor aranybarnára pirult, bekenjük mézzel és tovább sütjük 1 percig.

2Elkészítjük a dresszinget. Az olajat, mézet, chilit, mustárt, gyümölcs ecetet, kivétel a török mogyorót aprítógépbe tesszük és krémes állagúra pürésítjük. A mogyorót vágódeszkán durvább darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a dressszingbe.

3A sonkát vékony csíkokra vágjuk és megsütjük, abban a serpenyőben amiben a körtét pirítottuk. Előkészülünk a tálalásra. A salátaleveleket összeforgatjuk a dresszinggel, rátesszük a körtét, a sonkát, kecskesajtot morzsolunk rá és sárgarépacsíkokkal díszítjük.

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft és az Agrárminisztérium támogatásával.

00:00

0 Értékelések