Képviselőfánk, Baileyses narancskrémmel

Képviselőfánk, Baileyses narancskrémmel

szerző adrienn.marton  , ,

szeptember 9, 2018

Hozzávalók

Tészta:

125 g étolaj

125 g víz

125 g búzaliszt (BL55)

4 db tojás

1 csipet só

90g kristálycukor

Krém:

3 csipet vaníliaőrlemény

1,5 csomag pudingpor

100 g kristálycukor

600 ml narancslé

1 dl Baileys

Díszítés:

habtejszín

eperszirup

porcukor

mentalevél

Elkészítés

1A vizet, sót, cukrot, olajat egy edénybe tesszük, és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük. 5-6 percig. Amíg a keverék elválik az edény falától.

2Az olajos-lisztes alapot áttesszük egy robotgépbe és magas fordulaton kezdjük habosítani, miközben egyenként csurgatjuk bele a tojásokat. Miután az összes tojás belekerült, egy teljesen sima, egynemű masszát kapunk.

3A masszát tegyük egy csillagcsöves habzsákba és egymástól 3-4 cm-es távolságba nyomjunk ki kis kupacokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 210 C-os sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat, majd kisütés után tegyük félre őket.

4A pudingport, 50 g cukrot és a vaníliaőrleményt tegyük egy lábasba, keverjük össze, öntsük fel egy kevés narancslével és baileyssel. Keverjük simára. Majd forraljuk fel és öntsük hozzá a többi narancslevet.

5Ha visszahűlt szedjük át egy nyomózsákba. A fánkok tetejét váguk le és beleszúrva a csövet, töltsük teli őket a baileyses krémmel.

6Díszítési javaslat: tortatálalón felszolgálni, tejszínhabbal, ehető virágokkal díszíteni, eperöntettel leönteni, porcukorral meghinteni.

00:00

0 Értékelések