Kókusztejes-édesburgonya leves

Kókusztejes-édesburgonya leves

szerző adrienn.marton  ,   

december 4, 2018

Hozzávalók

1 kg sült édesburgonya

2 ek. kókuszolaj

1 tk. barna cukor

1 csésze apróra vágott hagyma

1 hüvelykujj méretű friss gyömbér

1 szál citromnád

friss koriander

2 ek. halszósz

1 ek. szójaszósz

2 csésze alaplé

1 doboz kókusztej

2 db répa

1 db cékla

olaj

Elkészítés

1Az édesburgonyát apróbb kockákra vágjuk és 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.

2Egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a hagymát, kókusztejet, alaplevet és a cukrot, majd selymes állagúra keverjük.

3Áttöltjük egy lábosba, hozzáadjuk a halszószt, a szójaszósz és a megklopfolt citromnádat.

4Belereszeljük a gyömbért és főzzük 15 percig.

5A céklát és a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben bő olajon magas lángon kisütjük. mielőtt a tálaláskor a levesre tesszük, egy papírtörlőre tesszük a zöldségeket, és lecsöpögtetjük.

6Díszítés: tálaláskor a leves tetejére friss koriandert, kókusztejet és a kisütött zöldség chipset tesszük. 

00:00

0 Értékelések