Az édesburgonyát apróbb kockákra vágjuk és 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az üvegesre párolt vöröshagymát, a kókusztejet, az alaplevet és a barna cukrot, majd selymes állagúra keverjük.
Áttöltjük egy lábosba, hozzáadjuk a halszószt, a szójaszósz és a megklopfolt citromnádat.
Belereszeljük a gyömbért és főzzük 15 percig.
A céklát és a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben bő olajon magas lángon kisütjük. mielőtt a tálaláskor a levesre tesszük, egy papírtörlőre tesszük a zöldségeket, és lecsöpögtetjük.
Tálalás
A leves tetejére friss koriandert, kókusztejet és a kisütött zöldség chipset teszünk, felturbózhatjuk egy kis friss chilivel is.
GASZTROTIPP
Az édesburgonya telis tele van C, D vitaminokkal és tápanyagokban igen gazdag. Sokféleképpen lehet elkészíteni, úgyhogy ne féljünk kísérletezni vele. Még finomabb ízekért grillezzük meg főzés előtt.