Lávasüti – a tökéletes csokiszuflé

Lávasüti – a tökéletes csokiszuflé

szerző adrienn.marton  

február 26, 2019

Hozzávalók

150 g étcsokoládé (53%)

44 g vaj

4 db tojássárgája

4 db tojásfehérje

6,4 g búzaliszt (BL55)

csipet só

Díszítés:

friss gyümölcs, narancshéj, mentalevél

Elkészítés

1Vajazzuk ki a szuflé formát, majd hintsük meg kakaóporral vagy xilittel. A tepsibe tegyünk sütőpapírt majd a már megtöltött szuflé formák tetejére is (A tetején kihagyható, úgy viszont előfordulhat, hogy lágyabb lesz a teteje is) A sütőt 240 C-ra melegítsük elő.

2A csokoládét és a vajat vízgőzre helyezve olvasztjuk hozzáadva a csipet sót is. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojás sárgáját a már olvasztott csokiba tesszük. A tojásfehérjét lágy habbá verjük és a csokis alapba keverjük fakanállal. A lisztet is hozzáadjuk, lágy mozdulatokkal eldolgozzuk.

3A szuflé formákban eloszlatjuk a masszát, majd légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 240 C-on, és kivétel után egy percig pihentetjük. Spatulával emeljük el a sütőpapírról, a formán belül körbevágjuk és így emeljük át a tányérra, majd azonnal felszolgáljuk.

00:00

0 Értékelések