Lazackaviáros amerikai palacsinta

Lazackaviáros amerikai palacsinta

szerző adrienn.marton    , ,   ,

december 28, 2018

  • Mennyiség: 6-8 fő

Hozzávalók

1 evőkanál lenmagliszt

1 teáskanál szőlőmagolaj + sütéshez

200 ml joghurt

1 darab tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

3 púpozott evőkanál zabliszt

só, bors ízlés szerint

lazac kaviár, ígény szerint

créme fraiche, igény szerint ( helyettesíthető tejföllel)

dekorálás: snidling levágott vége

Elkészítés

1Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lenmaglisztet, a zablisztet, szódabikarbónát, sót, borsot. Készítsünk egy lyukat a száraz összetevők közepébe, és öntsd bele a joghurtot, a tojást és a szőlőmagolajat.

2Keverjük addig, amíg teljesen sima ám állagra sűrű tésztát kapunk. ( A hagyományos magyar palacsinta ehhez képest sokkal folyósabb.) Pihentetésre nincs szükség, azonnal süthető.

3Egy felforrósított serpenyőbe öntsük bele a szőlmagolajat, majd állítsuk közepes lángra a tűzet. A tésztából öntsünk nagyjából fél deciliternyi adagokat, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényszerű palacsintákat kapjunk. Először süssük meg az egyik oldalát. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna a tészta, akkor egy határozott mozdulattal fordítsuk át a túloldalra. Süssük meg a másik oldalát is. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megsül, nagyjából fél perc alatt.

4Kör alakú kiszúró formát használjunk, a palacsinta formálására. Minden egyes kiszaggatott palacsinta tészta tetejére créme fraiche-t és kaviárt tegyünk. Díszítésnek snidling véget használjuk.

TIPP

A créme fraiche helyettesíthető tejföllel is.

00:00

0 Értékelések