Levendulás túrókrém torta

Levendulás túrókrém torta

szerző adrienn.marton    ,

május 8, 2019

Hozzávalók

Piskóta:

4 tojás

250 g cukor

200 g liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

8 evőkanál víz

Krém:

500 g túró

450 g görög joghurt

1 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

200 g porcukor

2 csomag zselatin fix

1 teáskanál szárított levendulavirág

Színezék:

kék és piros ételszínezékből lilát keverünk

Elkészítés

1A 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjét 250 g cukorral habbá verjük, közben kanalanként vizet adunk hozzá. Amikor a hab felverődött, hozzáadjuk a tojássárgáját. Szódabikarbónával elkevert lisztet óvatos mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt 18-as formába öntjük. 180 fokon 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

2Krém: a túrót kb 4 kanál joghurttal, botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a maradék joghurtot, 200 g porcukrot, fél citrom levét, szárított levendulát - valamint az ételszínezéket, majd elkeverjük és hűtőbe tesszük. Amikor a piskóta kihűlt akkor adjuk hozzá a krémhez a zselatint majd tegyük újra a hűtőbe.

3A kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd a tölteléket rétegenként felkenjük. Az elkészült torta tetejét szórjuk meg áfonyával, szederrel, csipkedjünk rá friss levendulavirágot, majd hűtőben pihentetjük.

00:00

0 Értékelések