Lime-os, mascarpone-s zöldborsófőzelék

Lime-os, mascarpone-s zöldborsófőzelék

szerző adrienn.marton

január 18, 2019

Hozzávalók

2 db salotta hagyma

40 dkg zöldborsó

20 dkg mascarpone

3 dl alaplé

1 lime reszelt héja

½ dl fehérborecet

1 ek barna cukor

3 dkg vaj

só, bors

fél lime leve

Díszítésnek:

2 db rusztikus baguette

1 dl habtejszín

menta

Elkészítés

1 A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.

2A zöldborsót lábosba tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.

3Botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, a fehérborecetet és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.

4A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldborsó pürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.

5Egy hosszú baguettet négy egyenlő részre vágunk és egy tepsire helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

6Tálaláskor a zöldborsó főzeléket tálakba szedjük, beleteszünk 1-1 meleg baguettet a pürébe, tejszínnel meglocsoljuk és mentalevéllel díszítjük.

00:00

0 Értékelések