Málnás – Dinnyés Gazpacho, Rózsaborssal

Málnás – Dinnyés Gazpacho, Rózsaborssal

szerző adrienn.marton    

július 12, 2019

Hozzávalók

300 g málna

500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes paradicsom – lehet sárgás, zöldes héjú akár)

2-3 dl almalé

só, méz ízlés szerint

4 szem rózsabors

10 db bazsalikomlevél

3-4 ek. olívaolaj

1 ek. vörösborecet

szezonális: 1 marék görögdinnye, mag nélkül

díszítésnek: pirított kenyérkockák

Elkészítés

1A paradicsomok belsejét eltávolítjuk, majd konyhai turmixgépben pürésítjük a többi alapanyagokkal együtt a só, bors és méz kivételével. Egy szita segítségével a kapott masszát leszűrjük, így lesz homogén-krémes állagú és hozzáadjuk a frissen őrölt rózsaborsot, sót- és mézet ízlés szerint. Hűtőben pihentetjük minimum 2 órán át, hogy az ízek igazán összeérjenek.

2Tálaláskor a gazpachot poharakba öntjük, ezt követően pedig friss bazsalikommal, málnával és pirított kenyérkockákkal díszítjük.

00:00

0 Értékelések