Málnás Mille-feuille

Málnás Mille-feuille

szerző adrienn.marton    ,

május 6, 2019

Hozzávalók

300 g leveles tészta

1-2 evőkanál kristálycukor

Vanília krém:

240 g habtejszín

80 g fehér csokoládé

bourbon vaníliás cukor

80 g mascarpone

200-300 g friss nagy szemű málna

díszítéshez: erdei gyümölcs, eper

Elkészítés

1A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk, majd megszórjuk a tetejét 1-2 evőkanál kristálycukorral. Sütőpapír közé tesszük, majd tepsit helyezünk rá súlyként. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Levesszük a nehezéket és még 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a cukor karamellizálódjon. Ha elkészült, megfordítjuk a lapokat, megszórjuk cukorral és még 5 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

2A csokit 140 g tejszínnel felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mascarponét, habverő segítségével csomómentesre keverjük. Megvárjuk amíg picit lehűl, majd a hűtőbe tesszük. Amikor hideg, gépi habverővel felhabosítjuk és hozzáadjuk a maradék tejszínt.

3A lapokat hosszában félbe vágjuk és a krémet habzsák segítségével a lapokra nyomjuk úgy, hogy közéjük egy málna szemet teszünk. 3 lapot egymásra rétegezünk, a tetejét ízlés szerint málnával, erdei gyümölccsel vagy eperrel díszítjük.

00:00

0 Értékelések