Málnás-Túrókrémes Brownie

Málnás-Túrókrémes Brownie

szerző adrienn.marton    ,   ,

július 12, 2019

Hozzávalók

Brownie:

270 g méz

60 g mandulaliszt

25 g kakaópor

1 darab vanília rúd kikapart belseje

1 csipet só

2 marék mandulabél

90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé

50 ml szőlőmagolaj vagy kókuszzsír

+70 ml kókuszzsír

1 teáskanál sütőpor

Túrókrém:

250 g túró

100 g habtejszín

50 g porcukor

fél citrom héja

1 csomag vaníliás cukor

málna

Elkészítés

Brownie:

1Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius fokra. Olajjal kikenjük egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk. Egy edény gőzölgő víz felett, egy üveg tálban megolvasztjuk az étcsokoládét és hozzá keverjük az olajat és a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.

2Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vanília rúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.

3Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük robotgéppel, addig amíg nagyon krémes lesz a tészta. A tésztát összekeverjük a durvára vágott mandulabéllel. Beleöntjük az így kapott nyers tésztát az előkészített tepsibe, majd 160 Celsius fokon 40 percig sütjük.

Túrókrém:

1A túrót a citrom héjával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd robotgép segítségével összetörjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A már megsült és kihűlt Brownie piskótára rétegezzük, málnával díszítjük.

00:00

0 Értékelések