Mascarpone-s répatorta mini répamarcipánokkal

Mascarpone-s répatorta mini répamarcipánokkal

szerző adrienn.marton  ,   ,

április 15, 2019

Hozzávalók

Piskótához: 18-as forma, 180 fok

30 dkg finomliszt

3 db tojás

30 dkg sárgarépa

1.5 dl napraforgó olaj

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

reszelt citromhéj

1 csomag sütőpor

Krémhez:

25 dkg mascarpone

1 citrom héja és leve

1 narancs héja és leve

140 g porcukor

250 g tejszín

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

1Az egész tojásokat a porcukorral kemény habbá verjük. A répákat megpucoljuk, és egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk az olajat. A finomlisztet, vaníliás cukrot, sütőport és reszelt citrom héját összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabba először a répás keveréket, utána a liszteset.

2180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Beleöntjük a masszát és kb 1 óra 20 perc alatt, szúrópróbával készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd körbevágjuk.

3A mascarponet elkeverjük a porcukorral, citrom és a narancs héjával-levével és a vaníliás cukorral. Ez után kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan összedolgozzuk a mascarponé-s krémmel.

4A tetejére marcipánból mini répákat készítünk, piros és sárga ételszínezék keverékével narancssárgára színezzük őket, petrezselyemzölddel díszítjük.

00:00

0 Értékelések