Mazsolás-kuszkusszal töltött sült paprika

Mazsolás-kuszkusszal töltött sült paprika

szerző adrienn.marton  ,   , ,   , , ,

január 2, 2019

  • Mennyiség: 6 adag

Hozzávalók

6 darab nagyobb kaliforniai paprika

100 g kuszkusz

170 ml víz

2 evőkanál Olíva olaj

1/2 darab vöröshagyma

2 darab fokhagyma

50 g mazsola

1 teáskanál

1,5 teáskanál szárított oregánó

1/2 teáskanál frissen őrölt bors

40 g mandula, durvára vágva

10 szem fekete olajbogyó

1 evőkanál friss lime lé

2 evőkanál méz

120 g reszelt trappista vagy Gouda sajt

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 250 Celsius fokra. Helyezzük a kaliforniai paprikákat egy alufóliával kibélelt tepsire, majd tegyük be az előmelegített sütőbe addig, amíg a paprikáknak elkezd megbarnulni a héjuk. Ha már az egyik oldaluk elkezd megégni, akkor forgassuk tovább és addig ismételjük ezt a folyamatot, míg az egész paprika megbarnult.

2Ha kivettük a sütőből, akkor tegyük őket egy zárható nejlonba legalább 15 percig, majd húzzuk le könnyedén a héjukat.

3Metszünk ki egy 1 cm vastag csíkot szártól-hegyéig a húsából, kockázzuk fel és őrizzünk meg a későbbi töltelékhez, illetve ezen a résen keresztül távolítsuk el a paprika magházát. Egy serpenyőbe öntsünk olíva olajat, majd pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát rajta. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ½ teáskanál sót, szárított oregánót, friss borsot, majd 3-4 percig érleljük az ízeket. Egy közepes edényben forraljunk vizet, majd öntsük bele a kuszkuszt és ½ teáskanál sót. Forraljuk tovább még 1 percig, majd letakarva pihentessük 5-6 percig. Keverjük össze villával, hogy ne ragadjon egybe.

4Tegyük egy nagy edénybe a kuszkuszt, a párolt hagymás keverékkel, a kaliforniai paprika felkockázott húsával, a mazsolával, mandulával, vékony csíkokra vágott olajbogyóval, lime lével, mézzel, a sajt adag felével.

5Töltsük meg a kaliforniai paprikákat a kuszkuszos keverékkel egyenlő arányban, majd a tetejükre még szórjunk a megmarad sajtból. Tegyük vissza a töltött paprikákat a sütőbe 10 percre 190 Celsius fokon, amíg megint átmelegszenek.

Recept eredeti forrása: Marton Adrienn Ennivaló Blog - http://www.femcafe.hu/ennivalo

00:00

0 Értékelések