Mustáros-tejfölös csirke, petrezselymes burgonyával

Mustáros-tejfölös csirke, petrezselymes burgonyával

szerző adrienn.marton  ,   , , ,

június 5, 2019

Hozzávalók

500 g csirkecomb filé

2 evőkanál olaj

3 dl tejföl

2 evőkanál mustár

1 vöröshagyma

1 púpos evőkanál liszt

1.5 dl fehérbor

10 dkg sajt

pici zúzott fokhagyma

só, bors

6 darab burgonya

friss petrezselyem

1 teáskanál Bock Kékszőlőmag Olaj

Elkészítés

1Felaprítjuk a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük, majd a megsózott-borsozott csirkecomb kockákat hozzáadjuk, és egy kis olajon megpirítjuk. Utána ráöntjük a bort, körülbelül 1 dl vízzel együtt, majd a mustárt és a zúzott fokhagymát is hozzátesszük. Letakarjuk, és hagyjuk a húst puhára párolódni ebben a lében (kb 20-25 perc).

2A tejfölt és a lisztet, egy kis vízzel csomómentesre keverjük, majd a hús levéből két evőkanállal merítünk a tejfölös keverékhez. Eldolgozzuk, majd mehet vissza a csirkecomb kockákhoz és alaposan csomómentesre keverjük, majd 2 percig hagyjuk főni. Ha az állaga sűrűbb, mint szeretnénk, egy pici vízzel vagy borral hígítjuk.

3Ízlés szerint tálaláskor vagy előtte teszünk hozzá reszelt sajtot, így még krémesebb állagot kapunk. A burgonyát kockára vágjuk, majd megfőzzük, sós vízben. Amikor megpuhult, leöntjük a vizet, majd frissen felaprított petrezselymet szórunk rá, óvatosan összekeverjük őket.

Támogatás: https://bock.hu/

00:00

0 Értékelések