Nyári, mentás-barackos pite

Nyári, mentás-barackos pite

szerző adrienn.marton    ,

június 13, 2019

Hozzávalók

Linzer alap:

300 g liszt

200 g vaj

100 g cukor

Őszibarack krém:

600 g őszibarack hámozva, kockázva

10-15 evőkanál cukor ízlés szerint (barack édességéhez mérten)

15 g zselatin por

40 g víz

25 dkg mascarpone

1 citrom leve

Díszítés:

menta

málna

barack

Elkészítés

Linzer:

1Szoba hőmérsékletű vajat elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral, majd homogén tésztát gyúrunk belőle. 1 órán át pihentetjük, majd alaposan kilisztezett pulton fél cm vastagságúra nyújtjuk. A tortaformát kivajazzuk - kilisztezzük, majd nyújtófa segítségével bele emeljük a tésztát. Villával megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon 25 percig aranybarnára sütjük.

Krém:

1A barackot, a cukrot és a citrom levét botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint hideg vízben áztatjuk, addig amíg kicsit megduzzad 30-40 másodpercre a mikróba tesszük míg egyneművé olvad, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük.

2A mascarponét a barackos krémhez öntjük és könnyeddé, krémessé keverjük multifunkciós robotgép segítségével, ami tészta gyúrásra és krém elkeverésére is tökéletes. Folyamatos keverés mellett, lassan és folyamatosan hozzáöntjük a zselatint. Ezt követően a kihűlt linzer alapba öntjük.

3Hűtőbe helyezzük 3-4 órára majd miután megdermedt, friss gyümölccsel és illatos mentával díszítjük.

00:00

0 Értékelések