Nyuszis Cake Pop avagy sütinyalóka

Nyuszis Cake Pop avagy sütinyalóka

szerző adrienn.marton  ,

április 15, 2019

Hozzávalók

300 g darált keksz

100 g vaj

50 g porcukor

100 g darált mandula

1 citrom leve és héja

Díszítéshez:

2 tábla fehércsoki (bevonó)

marcipán massza

Elkészítés

1A darált kekszhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, porcukrot, darált mandulát, citrom levét és héját, majd összegyúrjuk és folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Fél órára a hűtőbe tesszük, majd kis golyókat formázunk a masszából és ismét hűtőben pihentetjük.

2Ezután felolvasztjuk a két tábla fehér csokit, amihez 4-6 ek. étolajat keverünk, hogy folyósabb állagot kapjunk. Hurkapálcákat szúrunk a golyókba, majd az olvasztott csokiba forgatjuk. Amikor lecsöpögtettük – egy oázisba vagy hungarocellbe szúrjuk őket, úgy, hogy ne érjenek össze és egységesen dermedjenek meg. Ismét hűtőbe tesszük amíg elkészülnek a díszítések.

3Marcipánból készítünk nyuszitalpacskákat, nyuszifarkat és a fehér csokival ráragasztjuk az elkészült cake popokra. Hogy még hangulatosabb legyen, masnit is tehetünk rá.

00:00

0 Értékelések