Paprikás krumpli galuskával, kolbásszal

Paprikás krumpli galuskával, kolbásszal

szerző adrienn.marton  ,   , ,

június 18, 2019

Hozzávalók

0,5 kg krumpli/édesburgonya

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

150 g kolozsvári szalonna

1 evőkanál olaj

1 db paradicsom

2 teáskanál őrölt pirospaprika

2 teáskanál őrölt kömény

só, bors

200 g gyulai kolbász

3 szál virsli

140 g Magyar Tejföl

A galuskához:

1 db tojás

300 g liszt

150 ml víz

1 teáskanál só

1 teáskanál Bock Kékszőlőmag Mikroőrlemény

Elkészítés

1Olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és megdinszteljük. Felöntjük 150 ml vízzel, beleszórjuk a köményt, a pirospaprikát, fokhagymát beletörjük és a felkockázott paradicsomot. A folyadékot folyamatosan pótolva, 15 percig pároljuk.

2A krumplikat kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd sózzuk-borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk, és hozzáadjuk a krumplis alaphoz.

3A galuskát kikeverjük egy tányérban, és amikor a krumpli majdnem teljesen megpuhult, akkor kiszaggatjuk egy forrásban lévő vízbe. Amikor elkészül, leszűrjük és beletesszük a paprikás krumpliba. A virslit felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk az ételhez. Még 5 percig főzzük, majd savanyúsággal tálaljuk.

00:00

0 Értékelések