Ragacsos rizs, mangóval

Ragacsos rizs, mangóval

szerző adrienn.marton    , , , ,

március 7, 2018

Hozzávalók

125 g rizs

Rizs szósz:

125 ml kókusztej

1/4 teáskanál

1,5 evőkanál cukor

Öntet:

65 ml kókusztej

1 csipet Só

1,5 teáskanál cukor

1/2 teáskanál tápióka keményítő

Díszítés/Tálalás:

2 teáskanál pirított szezámmag

1 darab érett mangó

Elkészítés

1A rizst legalább 1 órával felhasználás előtt áztassuk be hideg vízbe. Rizspárolóban 20 percen keresztül pároljuk.

2Amíg a rizs megpuhul, készítsük el a rizs szószt.

3Rizs szósz: Öntsünk egy serpenyőbe 125 ml kókusztejet, adjuk hozzá a cukrot, sót és alacsony lángon kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezt követően tegyük félre pihenni.

4Öntet:Egy másik serpenyőbe öntsünk 65 ml kókusztejet, másfél tk. cukrot, 1 csipet sót és ezt is kevergessük addig alacsony lángon, amíg a cukor fel nem oldódik. Egy kisebb edényben oldjuk fel a tápiókakeményítőt kevés vízben úgy, hogy egy tésztaszerű állagot kapjunk, majd öntsük hozzá a szószhoz és keverjük csomómentesre.

5Ha a rizs elkészült, tegyük egy edénybe és keverjük össze a rizsszósszal, de figyeljünk rá, hogy annyit adjunk a rizshez, amennyit felvesz. Nálam ez kb. a szósz ¾-e volt, de ez rizsfajtánként eltérő lehet. Inkább adagoljuk apránként és hagyjuk, hogy a rizsnek legyen ideje felvenni a szószt, ez lehet akár 10-15 perc is. Ennél a szakasznál egy szárazabb, de ragacsos rizsmasszát kell kapjunk.

6A mangót szeleteljük fel, kanalazzunk mellé a rizsből kis adagokat, locsoljuk meg az öntettel, majd szórjuk meg pirított szezámmaggal.

00:00

0 Értékelések