SHAKSHUKA- AZ IZRAELIEK LECSÓJA

SHAKSHUKA- AZ IZRAELIEK LECSÓJA

szerző adrienn.marton  

január 18, 2019

Hozzávalók

1 dl olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 db fahéj

1 db lila hagyma

3 db kápia paprika

1 teáskanál cayenne paprika

1 teáskanál őrölt római kömény

360 g sűrített paradicsom

10 db koktélparadicsom

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 teáskanál cukor (ízlés szerint)

3 db tojás

10 dkg feta sajt

1 csokor petrezselyem

Elkészítés

1Az olajban megdinszteljük az apróra vágott lila hagymát és az összezúzott fokhagymát.

22-3 összevágott kápia paprikát dobunk hozzá, kicsit megfonnyasztjuk. Ekkor jön a fűszerezés. Kömény, cayenne paprika és egy rúd fahéj. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Mikor elfőtt kicsit a leve, akkor dobjuk hozzá az összevágott koktélparadicsomokat. Ekkor sózzuk, borsozzuk, ha savanyúnak érezzük a paradicsomot, cukrot is tehetünk hozzá.

3Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kicsi vizet önthetünk hozzá. Ezek után lyukakat formálunk a masszába és beleütjük a három tojást, majd a feta felét rámorzsoljuk az egészre. Lefedve rotyogtatjuk, de nem főzzük keményre a tojásokat. Úgy jó, ha még kicsit folyik a közepük.

4Az így elkészült étel tetejére rámorzsoljuk a feta másik felét, és frissen rátépkedjük a petrezselymet.

00:00

0 Értékelések