Sokmagos energiaszelet – Marton Adrienn

Sokmagos energiaszelet

szerző adrienn.marton  

július 11, 2019

Hozzávalók

1 pohár nyers, sótlan mandula

1 pohár nyers sótlan földimogyoró

½ pohár pekándió

¼ pohár tökmag

¼ pohár napraforgó mag

¼ pohár hajdina dara

¼ pohár szezámmag

Szirup:

1/2 pohár méz

1/3 pohár agavé szirup

maghőmérő

Elkészítés

1A magokat összeöntjük egy tálba, majd elkészítjük a szirupot. Indukciós főzőlapon alacsony fokozaton (4-es) felhevítjük a mézet és az agavé szirupot egész pontosan 126 fokra, amit egy maghőmérővel mérünk. Amikor a szirup elérte a megfelelő hőfokot, lehúzzuk a főzőlapról és azonnal beleszórjuk a magkeveréket. Alaposan összekeverjük, és amikor besűrűsödik (nehezebb lesz keverni), egy sütőpapírral bélelt tepsibe átöntjük. Egy pohár segítségével tömörítjük, azaz, simára nyomkodjuk a masszát, így kiszorítjuk a levegőt a magok közül. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Amikor megdermedt, szeletekre vágjuk és becsomagoljuk őket.

00:00

0 Értékelések