Sült sertés oldalas, mustáros burgonyapürével

Sült sertés oldalas, mustáros burgonyapürével

szerző adrienn.marton    , , , ,

március 6, 2019

Hozzávalók

40 dkg sertés oldalas csonttal

só, bors

1 dl olívalolaj

2-3 gerezd fokhagyma

Burgonyapüréhez:

200 g burgonya

50 g vaj

1 evőkanál magos dijoni mustár

fehérbors

0,5 dl tejszín

Zellerhez:

100 g zellergumó, héj nélkül

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1Oldalas: A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A sertés oldalast a csontok mellett darabokra vágjuk, (két csontonként). Sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a pácot. Aláöntünk fél ujjnyi vizet és alufóliával letakarjuk. 120 fokos sütőben 5 órán keresztül sütjük. Óránként érdemes átforgatni az oldalast. Ha megsült, levesszük róla az alufóliát és további 220 fokon addig sütjük míg meg nem pirul a teteje. Fogyasztás előtt min. Negyed órát pihentessük.

2Ehhez 2-3 fokhagymát megroppantunk és nagyon vékony szeletekre vágunk, majd beletesszük az olívaolajba. A páccal megkenjük az oldalast és egy tepsibe tesszük.

3Ha megsült, levesszük róla az alufóliát és további 220 fokon addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje. Fogyasztás előtt min. negyed órát pihentessük.

4Mustáros burgonyapüré, sült zellerrel:

5A burgonyakockákat és a zellert, külön edényben megfőzzük.

6A kész burgonyához hozzáadjuk a vajat és a mustárt, majd pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha krémesebb állagot szeretnénk, adjunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.

7A megfőtt zellert cikkekre vágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk az oldalait.

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft és az Agrárminisztérium támogatásával.

00:00

0 Értékelések