A friss fűszereket apróra vágjuk, és egy lereszelt fokhagymával az olvasztott vajba tesszük, sózzuk-borsozzuk. A csirkét alaposan megmossuk, majd a felesleges vizet papírtörlővel leitatjuk róla. A belsejébe teszünk egy almát, egy vöröshagymát megpucolva, és 2 gerezd megroppantott fokhagymát.
Kívülről a bőrt egy kés hegyével megbökdössük és alaposan bemasszírozzuk a zöldfűszeres vajjal, így kerül a bőr alá, és felé is. Sütőzsákba tesszük 1 dl vizzel, így a friss fűszerek nem égnek meg és szaftosabb marad a hús. 180 fokon kb 1-1,5 órán át sütjük, a csirke méretétől függően. Amikor elkészül ízlés szerint mézzel lecsurgatjuk. (Ezután nem kerül vissza a sütőbe, mert megkeseredik a méz).
Felszeleteljük az zöldségeket, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük őket, és olíva olajjal meglocsoljuk. 180 fokon 45 percig sütjük, 15 percenként megfordítva őket, így lesznek igazán ropogósak.