Sült-Tanyasi csirke almával töltve, ropogós zöldségekkel

Sült-Tanyasi csirke almával töltve, ropogós zöldségekkel

szerző adrienn.marton  ,   ,

június 11, 2019

Hozzávalók

1 tanyasi csirke

20 dkg vaj

1 vöröshagyma

1 alma

4 szál petrezselyem

3 szál rozmaring

3 szál zsálya

4 szál oregano

3 gerezd fokhagyma

só, bors

Köret: Ropogós zöldségek

2 közepes édesburgonya

1 cukkini

1 kisebb fej karfiol

olívaolaj

só, bors

Elkészítés

1A friss fűszereket apróra vágjuk, és egy lereszelt fokhagymával az olvasztott vajba tesszük, sózzuk-borsozzuk. A csirkét alaposan megmossuk, majd a felesleges vizet papírtörlővel leitatjuk róla. A belsejébe teszünk egy almát, egy vöröshagymát megpucolva, és 2 gerezd megroppantott fokhagymát.

2Kívülről a bőrt egy kés hegyével megbökdössük és alaposan bemasszírozzuk a zöldfűszeres vajjal, így kerül a bőr alá, és felé is. Sütőzsákba tesszük 1 dl vizzel, így a friss fűszerek nem égnek meg és szaftosabb marad a hús. 180 fokon kb 1-1,5 órán át sütjük, a csirke méretétől függően. Amikor elkészül ízlés szerint mézzel lecsurgatjuk. (Ezután nem kerül vissza a sütőbe, mert megkeseredik a méz).

3Felszeleteljük az zöldségeket, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük őket, és olíva olajjal meglocsoljuk. 180 fokon 45 percig sütjük, 15 percenként megfordítva őket, így lesznek igazán ropogósak.

00:00

0 Értékelések