Tócsni válogatás

Tócsni válogatás

szerző adrienn.marton  

november 27, 2018

Hozzávalók

3 db tojás

3 gerezd fokhagyma

1 kg burgonya

150 g liszt

só,bors,petrezselyem

200 g spenót

1 db cékla

olaj

Elkészítés

1Első lépésként a burgonyákat felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyákat összetörjük, és kihűtjük.

2A kihűlt burgonyákat egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a fokhagymát, a lisztet és a frissen vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd jól összedolgozzuk az alapanyagokat.

3A kész masszát kettészedjük, az egyikhez céklát reszelünk, a másikhoz pedig egy fokhagymás spenótot készítünk, úgy, hogy a spenótleveket egy gerezd fokhagymával pici olajon lepirítjuk, majd alaposan összedolgozzuk a masszákkal.

4A masszákból pogácsákat formázunk, majd forró olajba kisütjük.

00:00

0 Értékelések