Töltött bundáskenyér

Töltött bundáskenyér

szerző adrienn.marton  ,

augusztus 8, 2019

Hozzávalók

6 szelet friss puha toast kenyér

6 szelet baconszalonna a bőre nélkül

6 szelet sonka

6 szelet sajt

3 evőkanál vaj

2 nagy tojás

2 evőkanál tej

csipet só

snidling

Elkészítés

1A kenyér héját vékonyan levágjuk. Egy sodrófa segítségével nagyobb szeletre nyújtjuk. A tojást, a tejet és a sót egy nagyobb edényben (amibe beleférnek majd a tekercsek) habverővel vagy villával összekeverjük.

2Egy serpenyőben olaj nélkül ropogósra sütjük a szalonnát, majd a serpenyőből kivesszük és a kenyérszeletek közepére tesszük. Sonka és sajt szeletekkel töltjük, majd feltekerjük a kenyeret, a tekercs végét alulra téve egy kicsit megnyomkodjuk.

3Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Közben a tekercseket a tejes-tojásban megforgatjuk, majd a felesleget lerázzuk róla. A forró serpenyőbe tesszük, és minden oldalán megsütjük – kb. 3-4 perc. Azonnal tálaljuk. Majonézzel, mustárral, ketchuppal vagy sajtszósszal egyaránt finom.

00:00

0 Értékelések