A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
Ezután egy kicsit meglisztezett pulton fél cm vastagságúra nyújtjuk.
A tésztából köröket vágunk és tart formákban tesszük, követve a mini francia pite alakját, ezeket a belül üres kis kosarakat előmelegített sütőben 180 fokon arany barnára sütjük kb. 20 perc alatt.
KRÉM
A töltelékhez a mascarponét, a porcukrot, a grapefruitok héját, levét, a bodzaszörpöt, a vaníliás cukor felével homogén állagúra keverjük, majd félre tesszük a hűtőbe.
Eközben a hideg tejszínből és a vaníliás cukor másik feléből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés masszába.
Hozzáadjuk az expressz zselatin fixet és készen is van a tart krémünk.
A könnyed citrusos krémet szépen elegyengetjük a már kihűlt tart formában és végül bodzavirággal, mini habcsókokkal díszítjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a SONKÁS-SAJTOS BURGONYA GOFRIT is és kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)