Jól vajazzuk ki a szuflé formát és hintsük meg kakaóporral vagy xilittel. A tepsit béleljük ki sütőpapírral majd a már megtöltött szuflé formák tetejére is tehetünk sütőpapírt. (A tetején kihagyható, úgy viszont előfordulhat, hogy lágyabb lesz a teteje is.)
A sütőt 240 C-ra melegítsük elő.
A csokoládét, a vajat egy csipet sóval vízgőzre helyezve olvasszuk meg.
A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját a már olvasztott csokiba tesszük, a tojásfehérjét pedig, lágy habbá verjük és a csokis alapba keverjük, majd óvatosan a lisztet is hozzáadjuk, lágy mozdulatokkal eldolgozzuk.
Ha készen van a csokis masszánk, megtöltjük a szuflé formákat, majd légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 240 C-on, egy pár percig pihentetjük és egy spatula segítségével emeljük el a sütőpapírról, (én a alumínium szuflé forma híve vagyok, de a porcelánban is épp úgy működik 😉).
Tálalás
Még melegen, friss gyümölccsel, lekvárral, fagyival és porcukorral tálalhatjuk.
GASZTROTIPP
A szuflé másként légies könnyed felfújt, lehet sós vagy édes, de a klasszikus csokoládésnak senki nem tud ellenállni, ha bevállalós vagy én szoktam a tésztájába egy kis őrölt chilit szórni, tökéletesen passzol a csokoládéval. 🤗