Ízlés szerint só, bors
KARFIOLOS BURGONYAPÜRÉ
A karfiolt a burgonyával feltesszük főni, ha megpuhult leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat és a tejet, sóval borssal ízesítjük, majd lepürésítjük.
ZÖLDFŰSZERES BURGONYAPÜRÉ
A burgonyákat meghámozzuk, feltesszük főni. A megfőtt burgonyákhoz hozzáadjuk a vajat ,a tejet és a zöldfűszereket, sózzuk-borsozzuk, és egy burgonyatörő segítségével pürésítjük.
NARANCSOS-ÉDESBURGONYAPÜRÉ
Az édesburgonyákat 180 °C sütőben megsütjük. Az elkészült burgonyához hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy pici narancs levével ízesítjük. Egy botturmix segítségével lekrémesítjük.
CÉKLÁS BURGONYAPÜRÉ
A céklát és a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és feltesszük főni. A megfőtt céklához és burgonyához hozzáadjuk a vajat és a tejet. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.Egy botturmix segítségével lekrémesítjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a TÓCSNI VÁLOGATÁS receptemet is, és kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről!😊