Karfiolhoz1fél fej Karfiol 1csésze Liszt 1fél csésze Kukoricaliszt 1tk Reszelt gyömbér 1tk Reszelt fokhagyma 1tk Chilipor 1ek Só
Mártáshoz1ek Olaj 1ek Apróra vágott gyömbér 1ek Apróra vágott fokhagyma 1db Piros chili 2ek Chili paszta 1tk Barna cukor 2ek Sötét szójaszósz 2szál Újhagyma
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Víz
Olaj a sütéshez
Szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
A virágokra szedett karfiolt néhány perc alatt főzzük meg, majd hideg vízzel öblítsük át, csöpögtessük le.
A száraz hozzávalókból, a gyömbérből, fokhagymából és chiliből készítsünk egy keveréket, majd adjuk hozzá a vizet. Sűrű palacsinta tészta állagot kell kapnunk.
Egy lábasban melegítsünk annyi olajat, hogy a karfiol rózsák teljesen elmerülhessenek benne. Amint az olaj felmelegszik, dobjuk be a virágokat a tésztába, majd óvatosan tegyük át a forró olajba. Amikor szép barnára sültek, itassuk le az olajat róluk.
Egy felhevített serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, gyömbért és piros chili-t. Keverjük össze és főzzük 1 percig. Ezután dobjuk bele az apróra vágott újhagymát. Sózzuk és még pár percig főzzük.
Tegyük bele a chili pasztát, szójaszószt és cukrot. Keverjük össze és főzzük 2 percig. A bundás sült karfiolokat mártogassuk meg ebben a szószban.
Tálalás
Zöldhagymával és szezámmaggal tálaljuk.
GASZTROTIPP
Karfiol helyett használhatunk brokkolit, de akár kelbimbót is.