Grillezett zellergumóhoz100g Zellergumó héj nélkül 2ek Olívaolaj
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint só, bors
ELKÉSZÍTÉS
SÜLT OLDALASHOZ
A sütőt előmelegítjük 120 fokra.
A sertés oldalast a csontok mellett darabokra vágjuk, (két csontonként). Sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a fokhagymás pácot. Aláöntünk fél ujjnyi vizet és alufóliával letakarjuk. 120 fokos sütőben 5 órán keresztül sütjük. Óránként érdemes átforgatni az oldalast.
Ha megsült, levesszük róla az alufóliát és további 220 fokon addig sütjük míg meg nem pirul a teteje. Fogyasztás előtt min. Negyed órát pihentessük.
MUSTÁROS BURGONYAPÜRÉ, SÜLT ZELLERREL
A burgonyakockákat és a zellert, külön edényben megfőzzük.
A kész burgonyához hozzáadjuk a vajat és a mustárt, majd pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha krémesebb állagot szeretnénk, adjunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.
A megfőtt zellert cikkekre vágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk az oldalait.
TÉMATÁMOGATÁS. KÉSZÜLT AZ AGRÁRMARKETING CENTRUM NONPROFIT KFT ÉS AZ AGRÁRMINISZTÉRIUM TÁMOGATÁSÁVAL.
GASZTROTIPP
Az igazi szaftos oldalas titka az idő, a só, a bors és a kihagyhatatlan fokhagyma. Míg sül én időközönként meg szoktam forgatni, locsolgatni a saját szaftjával, így lesz kívül ropogós belül omlós oldalasunk.