Pikáns, chili szószos sertéshús nyárs, uborka salátával

Pikáns, chili szószos sertéshús nyárs, uborka salátával

szerző adrienn.marton

április 3, 2019

Hozzávalók

60 ml sriracha csípős szósz + tálaláshoz

1 ek extra szűz olívaolaj

850 gr tarja

menta levelek, tálaláshoz

lime

2 ek fehér borecet

1 ek cukor

1 ek reszelt gyömbér

őrölt bors

4 db pici zsenge uborka

Elkészítés

1Egy tálban keverjük össze a szószt az olajjal. Béleljünk ki egy hőálló tálat alufóliával, majd keresztben helyezzük rá a nyársakat. Fontos a tál magassága, ugyanis a hús nem érhet le a tál aljára, így egyenletesebben tudnak átsülni.

2Húzzuk nyársra a húsokat, kenjük meg a szósszal, tegyük a sütőbe. 170 fokon egy óráig süssük, félidőben forgassuk meg. Az ecetet, cukrot, gyömbért és borsot rázzuk össze egy üvegcsében, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, majd keverjük össze az apróra vágott hámozott és kimagozott uborkával.

TÉMATÁMOGATÁS. KÉSZÜLT AZ AGRÁRMARKETING CENTRUM NONPROFIT KFT ÉS AZ AGRÁRMINISZTÉRIUM TÁMOGATÁSÁVAL.

00:00

0 Értékelések